Testirali smo filmsko znanje u kvizu Morane Zibar

Samir Ceric Kovacevic-Canon EOS R6-163723-8331

Uz cjelodnevni program projekcija, drugog dana festivala na meniju se našao i filmski kviz.

Sudionici su imali priliku provjeriti znanje o filmovima, redateljima i glumcima, odgovarajući na trideset pitanja iz područja filma. Kviz se održavao u vrtu pod vodstvom poznate lovkinje iz Potjere Morane Zibar, a okupilo se trinaest ekipa koje su činili posjetitelji festivala, članovi ekipe i volonteri.

Sva su se pitanja odnosila na svijet filma, a ekipe su zajedničkim snagama pronalazile točne odgovore, baratajući impresivnim činjenicama poput one da je jedini od niza redatelja iz Bondova serijala koji ima Oscara, a osvojio ga je za svoj prvijenac, Sam Mendes. Ili one da se pravac u kinematografiji razvijen u Italiji od 1942. do 1951. godine naziva neorealizam. Svi prisutni stoga su tijekom kviza mogli mnogo toga i naučiti.

Glavna nagrada – boca biske, stigla je do Moranina stola već za vrijeme zajedničkog ispravljanja odgovora, a na kraju je pripala pobjedničkom timu Breakfast epiphanies.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »