Tri dokumentarna filma u Motovunu!

9223927519384084ec4e1f9d23e2f72c
Ravno iz Berlina na motovunsko brdo dolazi "Gori more" poznatog dokumentarista Gianfranca Rosija.

Motovun Film Festival je u glavni program koji broji devetnaest filmova uvrstio tri dokumentarca. Ravno iz Cannesa donosi hrvatsku premijeru biografskog dokumentarca o proto-punkerima The Stooges i jednom od najpoznatijih frontmena ikad – Iggyju Popu. Iako je Iggy više puta proglašavan najseksipilnijim frontmenom (filmu ne nedostaje ironičnog opisa stvaranja poznatog stila), fokus ipak ostaje na usponu i preranom raspadu benda. Film "Gimme Danger" uz do sada neviđene snimke i fotografije, prati Stoogese od početne formacije do ponovnog okupljanja na festivalu Coachella (2003.) i ulaska u Rock and Roll halu slavnih 2010. godine.

Pobjednik Berlinalea "Gori more" na istarskom brdu!

U programu se našao i "Gori more" poznatog dokumentarista Gianfranca Rosija (Sacro GRA) pobjednika Berlinalea koji je, uz Zlatnog medvjeda, osvojio još tri nagrade. Dokumentarističko djelo donosi priču o 12-godišnjem dječaku s Lampeduse. Otok od dvadesetak četvornih kilometara najbliže je talijansko kopno Africi i obavezna je "stanica" desecima tisuća izbjeglica i migranata na njihovom putu prema Europi. Migrantska kriza, iako aktualna u posljednje vrijeme, je Samuelu i mještanima Lampeduse svakodnevica. Sudbine ljudi u potrazi za boljim životom lome se na obalama malog otoka. Dokumentarac prikazuje sraz tradicionalnosti talijanskog juga i emigrantskog vala koji donosi druge obrasce ponašanja.

Na Motovunu ćete gledati i crno-bijeli dokumentarac "Naš teren"

Posljednji dokumentarni film glavnog programa 19. izdanja festivala je "Naš teren". Bez boje, ali s puno duha, ovaj crno-bijeli dokumentarac ulazi u sveto muško društvo ragbi tima novozelandskih farmera (i prvi je film koji nam u Motovun dolazi iz te zemlje). Svojevrsna studija muškosti, promatrana kroz gotovo religioznu posvećenost nedjeljnim utakmicama, otkriva važnost igre za izgradnju prijateljstva, karaktera i vjere u sebe. Na kraju tjedna, ovim farmerima i očevima ragbi predstavlja svetu zonu muških strasti, gdje oni ponovno postaju svoji.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »