Trilogija Terencea Daviesa večeras u kinu Tuškanac

b1bd48c34b36216f5dc4a8aee86b709f
Ovo je idealna prilika da se ljubitelji filma bolje upoznaju s ovim kultnim redateljem

Večeras na Tuškancu počinje prvi dio Motovuna u Zagrebu, i to filmom Terencea Daviesa, ovogodišnjeg dobitnika nagrade Maverick. Večeras, te u nedjelju i ponedjeljak je idealna prilika da ljubitelji filma upoznaju najznačajnije radove ovog kultnog britanskog režisera, kojeg mnogi s pravom smatraju najboljim britanskim režiserom u povijesti. Osim toga, Daviesovi filmovi gotovo nikada nisu bili emitirani na domaćim televizijama ili u kinima, te će stoga ovo biti jedna od rijetkih prilika da Daviesove filmove pogledamo na velikom platnu.

Tako večeras u 21.30 prikazujemo kultnu “Trilogiju Terencea Daviesa”. Stvarana tijekom sedam godina i podijeljena u tri dijela, naslovljena "Djeca", "Bogorodica s djetetom" i "Smrt i preobraženje", slavna "Trilogija Terencea Daviesa" prati život i smrt Daviesova fikcionalnog alter-ega Roberta Tuckera. Tucker, poput Daviesa, odrasta u strogoj muškoj školi i brojnoj katoličkoj obitelji. Kao mladić, obavlja posao uredskog službenika, ali još uvijek živi kod kuće i bori sa svojim skrivenom homoseksualnošću. Na kraju se mora nositi i sa smrću majke te suočiti sa sve slabijim zdravljem.

Davies je napisao scenarij za "Djecu" (1976.) dok je bio u dramskoj školi, a film je snimio uz pomoć Britanskog filmskog instituta. "Bogorodicu s djetetom" (1980.) snimio je na Nacionalnoj filmskoj školi kao svoj diplomski film, a "Smrt i Preobraženje" (1983.) tri godine kasnije uz potporu BFI-ja i Greater London Arts Association.

Prikazivanje je bilo predviđeno za ljetno kino Tuškanac, no zbog najave lošeg vremena projekcija je premještena u dvoranu kina Tuškanac. Cijena ulaznice je 20 kuna, a može se kupiti na blagajni kina pola sata prije projekcije, te na blagajni Oktogon od 10 do 18 sati. Kupnja karte moguća je i preko interneta, na www.ulaznice.hr.

Sutra, u nedjelju 22. srpnja na programu je još jedno Daviesovo remek djelo, Udaljeni glasovi, mrtve prirode, dok je ponedjeljak 23. srpanj rezerviran za film U smiraj dugog dana. Sve projekcije počinju u 21.30, a cijene ulaznica za sve projekcije su 20 kuna.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »