Tristo ljudi gledalo “Idu” u vrtu Kuće hrvatskog filma

eb6ec812f4eb2f16ff6f5b7d6df2c27d
U velikom stilu započele su Skrivene projekcije!

Prvom u nizu Skrivenih projekcija u petak je započelo zagrijavanje za 18. Motovun Film Festival. Oskarom nagrađeni film Ida Pawela Pawlikowskog u velikom stilu najavio je filmski program na tajnim lokacijama koji će se održavati u Zagrebu i Rijeci do sredine srpnja. Ida se u petak navečer „sakrila“ u dvorištu zgrade s kraja 18. stoljeća, danas poznate kao Kuća hrvatskog filma, gdje se ispred motovunskog platna okupilo preko tristo ljudi.

Drugu godinu za redom Motovun Film Festival spaja istaknute naslove svjetske i domaće kinematografije s neobičnim lokacijama koje filmski doživljaju stavljaju u novu, drugačiju perspektivu. Podudarnosti filmske radnje i ambijenta spojile su posljednji film velikog britansko-poljskog redatelja Pawela Pawlikowskog s vrtom zgrade na Novoj Vesi čija zanimljiva priča seže daleko u povijest.

Bivši Dom nemoćnih svećenika, zatim vojna bolnica, nešto kasnije kasarna, pa i zatvor – sve je to, u svojih 234 godine, bila trokatnica današnje Kuće hrvatskog filma. Ono što ju osim uloge u različitim političkim režimima povezuje s antisemitističkom radnjom filma o mladoj redovničkoj pripravnici jest i susjedstvo časnih sestara i štićenica Doma Gospe Lurdske Kćeri Božje ljubavi kojeg je sinoć samo jedan zid dijelio od motovunskog platna.

Skrivene projekcije, čije se tajne lokacije mogu saznati prijavom na newsletter Motovun Film Festivala, pritajit će se na još nekoliko lokacija diljem Zagreba i Rijeke, a igra skrivača trajat će do sredine srpnja.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »