TRKA ZA TERAN

05d3e41a51595afee45cf4a1f14ac1f4
Utrka je duga 5 km, a pobjednik dobiva onoliko terana koliko je sam težak.

Grožđe koje raste na obroncima Motovuna oduvijek se zvaloTeran.

Na motovunskom području ta se sorta crnog vina proizvodila od pamtivijeka, a Motovun Film Festival je teran pio od svoje prve godine. Međutim, nedavnom administrativnom odlukom nadležnih tijela EU, vino se više ne smije tako zvati.

Tako je istarski teran, koji je sve ove godine održavao dobar duh festivala, prešao u ilegalu.

Motovun Film Festival je u suradnji s udrugom vinara i vinogradara IstreVinistromi SRK Albomodlučio organiziratiUtrku za teran.

Ovom utrkom želimo skrenuti pozornost na vinsku nepravdu i popiti čašu za bolju budućnost. Želite li trčati – prijavite se na blagajni. Utrka je duga 5 km, apobjednik dobiva onoliko terana koliko je sam težak. Start je u nedjelju, 28.07. u 19:00 ispred hotela.

Teran za pobjednika, degustaciju i zdravicu za bolje sutra doniraju vrhunski istarski vinari:Degrassi, Commot, M. Arman, M.Geržinić, R. Bertoša, B.Trapan, Coronica, Benvenuti, Sirotić i Agrolaguna.

Živjeli!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »