Turski dan u Motovunu!

2c02af82abd5f81ff199c24ca6814111
Od turskih filmova do podizanja temperature filmskog platna... Vrijeme je za drugi dan na Brdu filmova!

Drugi dan 17.MFF-a posvetili smo ovogodišnjoj zemlji partneru – Turskoj. Turski dan u kinu Trg, s početkom u 16 sati, otvorila je projekcija filma Pandorina kutija, redateljice Yesim Ustaoglu koja je u društvu filmskog kritičara Jurice Pavičića najavila film. Turski film potom ćemo preseliti u Još manje kino gdje nas u 18 sati očekuje Moj otac i sin, redatelja Cagan Irmaka, film koji je 2006. osvojio nagradu za najbolji film, glumca i glumicu na International Istanbul Film Festival-u. Svoju filmsku točku na tursko "i" stavit ćemo filmom Posljednja postaja oslobođenja kojeg će najbolje predstaviti večerašnji motovunski gost i redatelj filma Yusuf Pirhasan. Film će započeti u 21 sat, u kinu Trg.

Od ostalih zanimljivosti koje nas, uz pregršt dobrih filmova, očekuju na Brdu možemo izdvojiti projekciju ovogodišnjeg dobitnika nagrade stručnog žirija na festivalu u Cannesu pod nazivom Viša sila (Turist) koja će započeti u 21 i 15, u novootvorenom Kinu Billy. Posebno zanimljiv filmski naslov, čeka nas i u Kinu Trg, s početkom u 23 i 30. Riječ je o filmu 20 tisuća dana na zemlji koji će , kombinirajući fikciju i stvarnost, prikazati jedan dan u životu slavnog pjevača Nicka Cave-a.

A ako dosada niste imali priliku pogledati ranojutarnji odnosno kasnovečernji umjetnički performans, stignete danas odnosno sutra! Pod nazivom Increased film temperature, poznati svjetski fotograf i konceptualni umjetnik Ulay svojim će dlanovima pokušati podići temperaturu filmskog platna. Hoće li mu taj pothvat poći za rukom odnosno dlanom, doznat ćemo u 01 i 15 , u Kinu Bauer.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »