U izboru za nagradu Bauer – 12 filmova!

a27d204fc6f36330f88b66ee82cf6d81
Najbolji regionalni film godine bit će proglašen u sklopu festivalskog programa

Motovun Film Festival i ove godine dodjeljuje nagradu Bauer – film godine, za najbolji film u regiji. Selektori Motovun Film Festivala odabrali su dvanaest filmova iz regije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije koji su ušli u uži izbor za nagradu Bauer, a tri filma koja budu dobila najviše ocjene našeg sedmoročlanog žirija ulaze u finale i bit će prikazani u Motovunu gdje će ujedno i biti proglašen ovogodišnji dobitnik nagrade.

Selektori ove godine su Dragan Jurak (Hrvatska), Gorazd Trušnovec (Slovenija), Nedžad Ibrahimović (BiH), Sunčica Unevska (Makedonija), Maja Bogojević (Crna Gora), Miroljub Stojanović (Srbija) i Veton Nurkolari (Kosovo).

Članovi žirija koji će odabrati troje finalista i odlučiti o pobjedniku su Pjer Žalica (redatelj, BiH), Nikola Vukčević (redatelj, Crna gora), Marija škaričić (glumica, Hrvatska), Arta Dobroshi (glumica, Kosovo), Vladimir Blaževski (redatelj, Makedonija), Karpo Godina (redatelj i snimatelj, Slovenija), Svetozar Cvetković (glumac i producent, Srbija).

Filmovi koji su ove godine ušli u uži izbor:

BOSNA I HERCEGOVINA /selektor Nedžad Ibrahimović/

«Film mobitelom» Nedžad Begović

«Djeca» Aida Begić

izuzet iz konkurencije na molbu producenta

CRNA GORA /selektor Maja Bogojević/

«Mali ljubavni bog» Željko Sošić

«Posljednje poglavlje» Nemanja Bečanović

HRVATSKA /selektor Dragan Jurak/

«Ljudožder vegetarijanac» Branko Schmidt

«Kotlovina» Tomislav Radić

KOSOVO /selektor Veton Nurkolari/

nije odabran niti jedan film

MAKEDONIJA /selektorica Sunčica Unevska/

«Žena koja je obrisala suze» Teona Strugar Mitevska

«Skopje remixed» Borjan Zafirovski, Darijan Pejovski, Ognen Dimitrovski, Srđan Janićijević, Gjorche Stavreski, Sasha Stanishik, Vardan Tozija, Jane Altiparmakov, Sinisha Evtimov & Bojan Trifunovski

SLOVENIJA /selektor Gorazd Trušnovec/

«Kruha in iger» Klemen Dvornik

«Izlet» Nejc Gazvoda

SRBIJA /selektor Miroljub Stojanović/

«Klip» Maja Miloš

«Parada» Srđan Dragojević

O NAGRADI BAUER

Cilj nagrade Bauer je otvaranje nacionalnih granica i filmskih tržišta zemalja u regiji. Najbolji film u regiji zajednički i ravnopravno biraju filmski profesionalci iz svake zemlje. Svaka zemlja ima jednog lokalnog selektora, koji iz nacionalne kinematografije odabire dva filma i tako se formira popis nominiranih filmova.

U konkurenciju ulaze svi dugometražni filmovi koji su prikazivani u redovnoj kino distribuciji najmanje pet dana ili su bili u programu A-festivala, a premijerno su prikazani u razdoblju od 01. 06. prethodne do 01. 06. tekuće godine.

Najbolji film godine odabire žiri od sedam članova, koji je također sastavljen od filmskih profesionalaca, te dolaze iz zemalja u regiji. Nagrada se dodjeljuje u sklopu programa Motovun Film Festivala, a redatelj nagrađenog filma pored nagrade dobiva i novčani iznos od 5.000 eura, te 10.000 eura u produkcijskim uslugama poduzeca TELEKING.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »