Ulay dolazi u Motovun!

2efe2d4b7945a8e64cd845a6a86ef59e
Na Motovun Film Festival dolazi svjetski poznati fotograf i konceptualni umjetnik

Motovun Film Festival oduvijek ima tendenciju ugošćivanja izuzetnih umjetničkih osobnosti koje svojim djelovanjem ostavljaju dubok i neizbrisiv trag u našem društvu. Jedna od takvih radikalnih i beskompromisnih pojava na umjetničkoj sceni svjetski je poznati fotograf i konceptualni umjetnik Ulay koji će gostovati na 17. Motovun Film Festivalu kao protagonist filma “Projekt: rak” slovenskog redatelja Damjana Kozolea. Ulayu je tijekom planiranja filma dijagnosticiran rak pa kamera prati njegov prolazak kroz proces kemoterapije te svojevrsni oproštajni obilazak prijatelja diljem svijeta, među kojima se desio i dirljiv susret s bivšom životnom i umjetničkom partnericom Marinom Abramović. Film koji Ulaya prati od Berlina, preko New Yorka sve do Amsterdama tematizira liječenje kao njegov najveći i najvažniji životni projekt.

Ulay, pravog imena Frank Uwe Laysiepen, fotograf ali i jedan je od pionira performansa i body arta, jedan od najistaknutijih predstavnika suvremene konceptualne umjetnosti, a javnosti je posebno poznat i po svojoj dugogodišnjoj umjetničkoj suradnji i intenzivnoj ljubavnoj priči s Marinom Abramović. Svoje radikalno umjetničko djelovanje započeo je sedamdesetih godina, a nakon četiri desetljeća života i rada u Amsterdamu, Ulay trenutno djeluje u Ljubljani.

Ostavi komentar

Slične vijesti

007 NA PLJEŠIVICI

“Kino u vinogradu” dolazi nadomak Zagreba: u vinogradarskom izletištu Braje kod Jastrebarskog spajamo filmsko i vinsko iskustvo, uz novi film Jamesa Bonda

Više »
X