Ulrich Seidl ponovno na MFF- u (i to sa čak tri filma)

18d22d047a2c779898966b6f07afa60e
Mnogobrojni obožavatelj ovog poznatog austrijskog redatelja

Mnogobrojni obožavatelj ovog poznatog austrijskog redatelja, scenarista, producenta i vrhunskog provokatora ovog će ljeta doći na svoje budući da Ulrich Seidl još jednom dolazi na Motovun Film Festival kao gost, a u Motovunu će biti prikazana i čak tri njegova filma.

Ulrich Seidl 2011. godine bio je dobitnik nagrade Maverick kojom Motovun Film Festival nagrađuje i slavi velike filmske stvaratelje koji se uspješno bore protiv ukalupljenosti i ostaju individualci do kraja. Seidl je i tada bio gost festivala tako da je ovogodišnje gostovanje nastavak međusobne podrške i druženja. Ove godine Motovun Film Festival prikazuje Seidlovu Paradise trilogiju od koje je prvi film Paradise: Love bio u konkurenciji za Zlatnu palmu Filmskog festivala u Cannesu 2012. godine, Paradise: Faith je dobitnik posebne nagrade žirija na 69. Venecijanskom filmskom festivalu, a treći nastavak Paradise: Hope je premijerno prikazan na 63. Berlinskom filmskom festivalu, a ovogodišnji Motovun Film Festival ga ponosno prikazuje po prvi put. Ova trilogija opisuje se kao trilogija seksa, želje i društvenog aktivizma, poznati glumac i redatelj John Waters je nakon što je odgledao Paradise: Love rekao: Ă‹ÂťFassbinder died, so God gave us Ulrich Seidl.Ă‹Âť, a The Guardian ga je opisao kao Michaela Hanakea na praznicima.

Seidl je izjavio kako njegovi filmovi nisu kritika pojedinaca, već društva te kako svojim filmovima ne želi zabavljati publiku, već je dirnuti i možda i uznemiriti te ih konfrontirati s njima samima – iskušajte sami sebe, prepustite se provokaciji i provjerite što u vama konfrontira Seidlova velika trilogija između 27. i 31. srpnja na 16. Motovun Film Festivalu.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »