Večeras ćemo dodijeliti Mavericka Andreju Zvjagincevu

0d3091222bb706fede8cb9cd88a0cc8a
Nagradu Maverick dodjeljujemo autorima koji su širili ili šire granice filmskog izričaja.

Posjetitelji Motovuna večeras će glasno zapljeskati cijenjenom ruskom redatelju Andreju Zvjagincevu kojem će na glavnom motovunskom trgu (Kino Trg) u 21 h biti uručena glavna festivalska nagrada Maverick. Poznato je kako Motovun Film Festival nagradu Maverick dodjeljuje autorima koji su individualnošću, slobodnim duhom i inovativnošću širili ili šire granice filmskog izričaja.

Ovaj iznimni ruski redatelj sigurno je jedan od njih. Godine 2004. sa svojim debitantskim filmom "Povratak" pomeo je konkurenciju na uglednom filmskom festivalu u Veneciji, a na taj je način postao prvi Rus koji je osvojio Zlatnog lava nakon slavnog Andreja Tarkovskog kojem je to pošlo za rukom davne 1962. godine. Zvjagincev je od tada pa do danas režirao još tri vrhunska filma; Izgnanstvo, Elenu i Levijatan. Upravo je njegov posljednji film iz 2012., Levijatan, osvojio Nagradu za najbolji scenarij na ovogodišnjem Cannesu.

Zvjagincev se ove godine pridružio i uglednom društvu redatelja koji su se popeli na glavnu motovunsku pozornicu kao osvajači nagrade Maverick, u tom društvu su velikani poput Makhmalbafa, Daviesa, Seidla, Jonesa, Russella, a svi posjetitelji 17. Motovun Film Festivala jednog od najvažnijih suvremenih ruskih redatelja mogu pozdraviti večeras u 21 sat kada je na rasporedu svečana dodjela festivalske nagrade. Nakon svečane ceremonije posjetitelji u Kinu Trg počinje projekcija filma Po redu nestajanja.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »