Večeras slušamo i gledamo Tuvalu – najglasniju projekciju Motovuna!

3e20e1ee44f1b651eef8e60124204f3a
Filmska projekcija uz glazbenu izvedbu uživo predvode Mr. Lee i Ivane Sky!

Prvi put u Motovunu bit će prikazan film s posebno skladanom glazbom za tu priliku i izvedbom uživo koju predvode Mr. Lee i Ivane Sky s bendom, a u stvaranju zvučne slike oslonit će se na pomoć publike!

Posebna atrakcija jubilarnog izdanja Motovun Film Festivala je film Tuvalu njemačkog redatelja Veita Helmera. Riječ je o filmu kojim ulazimo u duboku povijest festivala. Naime, taj suvremeni nijemi film, posveta pionirima pokretnih slika, prikazan je u Motovunu 2000. godine. U povodu 20. rođendana festivala, bit će ponovo na festivalskom platnu – ovoga puta u jedinstvenom izdanju. (VIDEO)

Damir Martinović Mrle (Let 3) i Ivanka Mazurkijević skladali su novu filmsku glazbu za ovaj film. Izvest će je uživo u pratnji četveročlanog benda. No, u ovoj izvedbi koristit će se i neobični žičani i puhaći instrumenti, Mrletov izum, a dobrovoljci iz publike pozvani su da sviraju na njima, i to neovisno o sviračkom umijeću, jer ono nije preduvjet za sudjelovanje.

Također, publika će se na razne druge načine uključiti u ovaj izniman filmsko-glazbeni događaj.Film Tuvalu otkačena je priča o chaplinovskom junaku Antonu koji radi kao čuvar na bazenu svoga oca. Istodobno, bori se protiv bratova nauma da proda bazen i za naklonost lijepe Eve. Priča prepuna pustolovine, ljubavi i obrata poetikom podsjeća na heroje razdoblja nijemog filma, uz stripovsku vizualizaciju. U izborima za najbolje suvremene nijeme filmove, Tuvalu redovito dobiva zapaženo mjesto.

Projekt je razvijen u sklopu radionice Live Cinema Act, pod vodstvom Live Cinema UK, u kojoj su sudjelovali predstavnici Reykjavik Film Festivala, New Horizons Wroclaw i Motovun Film Festivala, a uz podršku EU programa Kreativna Europa. Projekcija je na programu u petak, 28. srpnja, u ponoć.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »