Veljku Bulajiću i Lordanu Zafranoviću nagrada 50 godina

1d0783c685ac75929d36f3c01de3fd84
Posebno emotivan dio svečanosti bilo je čitanje pisma Bate Živojinovića koje je na žalost, stiglo iz bolnice

Svečana dodjela nagrade “50 godina” Veljku Bulajiću i Lordanu Zafranoviću obilježila je treći dan Motovun Film Festivala, a nagradu je obojici uručila još jedna filmska ikona, Ana Karić. Prije uručivanja nagrade dvojici velikana, motovunska publika i gosti su se uz kratke inserte iz njihovih filmova “Bitka na Neretvi” i “Okupacija u 26 slika” prisjetili veličanstvenih karijera Bulajića i Zafranovića, koji ni nakon više od pedeset godina neprestanog rada na filmu ne prestaju raditi ono u čemu se pokazali najboljima.

Posebno emotivno prilikom dodjele bilo je čitanje pisma koje je legendarni jugoslavenski glumac Bata Živojinović poslao organizatorima. Naime, Bata Živojinović pozvan je na Motovun Film Festival, ali je nakon zdravstvenih problema nedavno završio u bolnici. Motovunska publika velikim je pljeskom pozdravila čestitke koje je dobitnicima uputio Bata Živojinović kojem je prvu filmsku ulogu dao upravo Veljko Bulajić.

Veljko Bulajić je ulogu dao i Ani Karić u svom filmu Donator.

“Imala sam sreću što sam radila s Veljkom Bulajićem, a jednom je skoro došlo do suradnje i s Lordanom Zafranovićem, ali me nije htio”, našalila se Ana Karić u trenutku kada je nagradu uručila Lordanu Zafranoviću.

PISMO BATE ŽIVOJINOVIĆA

MOTOVUN FILM FESTIVAL

Gosp. Igor Mirković, direktor festivala

Gosp. Rajko Grlić, umetnički direktor

Poštovana gospodo,

nadam se da ću u najtežoj borbi života biti pobednik i jednog sretnog dana doći na ugledni festival u Motovunu.

U ovim teškim danima, posebno zadovoljstvo mi čini što će na Motovunskom festivalu biti prikazan i „Uzavreli grad“ u kome sam, u svojoj karijeri, interpretirao moju najdražu ulogu. Veljku Bulajiću i ovom prilikom želim još jednom iskazati zahvalnost što me kao debitanta uveo u svet filma ulogom u „Vlaku bez voznog reda“.

Srdačno pozdravljam gledaoce „Uzavrelog grada“, gosp. Igora Mirkovića i njegove saradnike i starog drugara Rajka Grlića uz sećanje na našu odličnu saradnju.

Vaš Bata Živojinović

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »