Vizualni identitet MFF-a 2020. otvara neki “novi” svijet

mff2020_web header_1920x850
Motovun Film Festival 2020. dobio je i novi vizualni identitet koji, kao i prošlogodišnji, uspješno potpisuje dizajnerski dvojac Klasja&Zita.

Inspirirane tematskom odrednicom distopije i SF-a, ali i aktualnim događanjima u svijetu, plakat su zamislile kao svojevrstan hommage cyber noir estetike koju su popularizirali filmovi poput Blade Runnera, Alphavillea, Terminatora i sličnih. Plakat prikazuje čovjeka na vrhu brda koji pobjedonosno pušta letećeg zmaja — zaštitini znak MFF-a, dok svjetlost festivalskih projektora iza njega najavljuje i otvara neki “novi” svijet.

„Usporedno s prošlogodišnjim vizualom, identitetu novog izdanja festivala pristupile smo drugačije. Novi je vizual estetski određen jakim bojama i jasnom filmskom referencom, dok se u sadržaju i tonu komunikacije dotiče društveno aktualnih pitanja opstanka kulture, kao i osvajanja novih neistraženih područja“, otkrivaju Klasja Habjan i Zita Nakić.

„Dizajn za kulturu uvijek nas veseli, pogotovo kada je riječ o ekipi koja već godinama s posebnim entuzijazmom pristupa festivalu, svim njegovim sunčanim i kišnim trenucima“, ističu dizajnerice.

Motovunska ekipa se također veseli njihovim dovitljivim rješenjima i u budućnosti!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »