Vizualni identitet MFF-a 2020. otvara neki “novi” svijet

mff2020_web header_1920x850
Motovun Film Festival 2020. dobio je i novi vizualni identitet koji, kao i prošlogodišnji, uspješno potpisuje dizajnerski dvojac Klasja&Zita.

Inspirirane tematskom odrednicom distopije i SF-a, ali i aktualnim događanjima u svijetu, plakat su zamislile kao svojevrstan hommage cyber noir estetike koju su popularizirali filmovi poput Blade Runnera, Alphavillea, Terminatora i sličnih. Plakat prikazuje čovjeka na vrhu brda koji pobjedonosno pušta letećeg zmaja — zaštitini znak MFF-a, dok svjetlost festivalskih projektora iza njega najavljuje i otvara neki “novi” svijet.

„Usporedno s prošlogodišnjim vizualom, identitetu novog izdanja festivala pristupile smo drugačije. Novi je vizual estetski određen jakim bojama i jasnom filmskom referencom, dok se u sadržaju i tonu komunikacije dotiče društveno aktualnih pitanja opstanka kulture, kao i osvajanja novih neistraženih područja“, otkrivaju Klasja Habjan i Zita Nakić.

„Dizajn za kulturu uvijek nas veseli, pogotovo kada je riječ o ekipi koja već godinama s posebnim entuzijazmom pristupa festivalu, svim njegovim sunčanim i kišnim trenucima“, ističu dizajnerice.

Motovunska ekipa se također veseli njihovim dovitljivim rješenjima i u budućnosti!

Ostavi komentar

Slične vijesti

Izabrani Motovunski Kratki 2020.

Među čak 674 prijava odabrano je 25 domaćih, regionalnih i svjetskih dragulja • I pobjednik ovogodišnjeg izdanja od 30. srpnja do 1. kolovoza ulazi u konkurenciju za nagradu EFA

Više »

Prijavi se na 5. KAMPUS MOTOVUN!

I ove godine pripremili smo Kampus Motovun – radionicu za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji o filmu žele znati više!

Više »
X