Zatvaranje 16. Motovun Film Festivala

d05ebeeb5f54f40b4f869d0eddec655c
Večeras se zatvara 16. Motovun Film Festival

Pet dana filmova, zabave i festivalskog ozračja privodi se kraju večerašnjim svečanim zatvaranjem Motovun Film Festivala. Jučerašnji dan prošao je u znaku nagrade Maverick dodijeljene Mohsenu Makhmalbafu te nekoliko velikih filmskih hitova među kojima se nalaze Adelin život i kontroverzni Fuck For Forest. Projekciji Adelinog života, ovogodišnjeg dobitnika Zlatne palme iz Cannesa, prisustvovala je producentica filma Laurence Clerc, a projekciji filma Fuck For Forest prisustvovali su članovi te osebujne aktivističke organizacije.

Mike Downey, predsjednik savjetodavnog odbora MFF-a, velikom Mohsenu Makhmalbafu uručio je nagradu Maverick koja se tradicionalno dodjeljuje najhrabrijim i najbeskompromisnijim redateljima koji kroz film promiču vrijednosti slobode, pravde i ljudskih prava.

Održan je i Q&A s ekipom iz filma Obrana i zaštita na kojoj su bili nazočni glumac Bogdan Diklić i producentica Zdenka Gold. Organizirana je i foto akcija Would you marry a Roma person?, a zajedničkom fotografijom organizatora i gostiju MFF-a dana je i podrška dubrovačkim aktivistima i akciji Ă‹ÂťSrđ je našĂ‹Âť. Nakon zadnje projekcije, na motovunskom je Trgu održano popularno Noćno prvenstvo u stolnom tenisu.

Na današnjem zatvaranju, bit će dodijeljene četiri nagrade Motovun Film Festivala: Propeler, Bauer, Fipresci i Motovunski kratki, a dodjeli nagrada slijedit će projekcija filma Camille premotava te projekcije nagrađenih filmova. U ovoj noći pobjednika 16. Motovun Film Festival njegovi će posjetitelji ispratiti uz koncert romskog benda Va Fan Fahre i DJ-a Tetkine radosti u Žedno uho klubu.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »