Zavirite u ovogodišnji program Buzz@teen-a!

1I0A0341
Kao i svake godine, gledanje filmova po istarskim brdima započinje u Buzetu, mlađim bratom motovunskog festivala – Buzz@teenom! Izdvajamo par dragulja ovogodišnjeg programa.

Moj brat lovi dinosaure, redatelja Stefana Cipanija u Buzet dolazi  s nagradom EFA Young Audience Awards. U filmu pratimo Jacka, koji je kao dijete bio uvjeren da je njegov mlađi brat Gio superheroj s posebnim moćima. Međutim, Gio ima Downov sindrom, pa Jack čini sve što je u njegovoj moći kako bi ga zaštitio od svojih kolega iz razreda. Suočen s realnošću, shvaća da energija, živost i jedinstvena perspektiva njegovog brata uistinu jesu supermoć s kojom može promijeniti svijet i ljude u njemu.

Za njemački Rocca mijenja svijet redateljice Katje Benrath najbolji je opis – moderna Pipi Duga Čarapa. Jedanaestogodišnja Rocca, čije je pravo ime Ria Othilie Clementine Caesar Alva, odrasla je samo sa ocem na svemirskoj luci Baikonur u Kazahstanu. Njezin otac je astronaut koji nekoliko mjeseci treba raditi na Međunarodnoj svemirskoj stanici, pa se Rocca seli u Hamburg kod svoje bake Dodo i prvi put u životu ide u školu. Svojim posebnim znanjima i vještinama zapanjuje svakoga u svom okruženju i pomaže žrtvama mobinga i beskućnicima u gradu.

Putovanje jednog princa redatelja Jean-François Laguioniea i Xaviera Picarda prekrasna je animacija koja u Buzet stiže s međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju. Stari princ naleti na nepoznatu obalu. Ozlijeđen i izgubljen, pronalazi ga mladi Tom i njegovi roditelji, dva znanstvenika, koji su protjerani iz svojih zajednicu jer su se usudili vjerovati u postojanje drugih civilizacija majmuna… Princ, vođen svojim novim mladim prijateljem Tomom, otkriva s velikom fascinacijom i entuzijazmom ovo novo društvo.

Program Buzz@teen u Buzet dolazi u kolovozu.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »