ZAVRŠIO JE ROK ZA PRIJAVE KRATKIH FILMOVA

2016jmk02
Mic po mic… i večeras u ponoć zatvorili smo rok za prijave za program Motovunski kratki.

Pristiglo je čak 814 kratkih filmova u ukupnom trajanju od čak 185 sati. Među 68 zemalja iz kojih su stigle prijave, brojem se ističu SAD, Velika Britanija i Hrvatska, no veseli nas i znatna količina filmova iz zemalja s manje poznatom produkcijom poput Trinidada i Tobaga, Nigerije, Moldavije, Kuvajta i Andore. Velik broj prijava iz regije i cijele Europe posljedica je ovogodišnje novosti prema kojoj je Motovun Film Festival postao odskočna daska za nominacije za nagradu Europske filmske akademije (EFA).

Rudarski posao je sad na selektorima Andreju Korovljevu i Inji Korać koji će pregledati sve pristigle filmove i odabrati 25 najboljih za prikazivanje na Brdu filmova od 23. do 27. srpnja. O pobjedniku, koji će biti nagrađen s 1000 eura, odlučit će festivalski žiri u kojem su ove godine i programski urednici četiriju partnerskih festivala za nagradu EFA. Oni će odlučiti i o najboljem filmu europskog redatelja koji će ući u nominacije za tzv. europski Oscar.

Jedan od partnerskih festivala je i Vis Vienna Shorts na kojem upravo ovog vikenda u Beču Motovun film Festival kurira program u sklopu partnerskog programa Triangle, a naša selektorica Inja Korać kroji pravdu u žiriju za kratke filmove.

Odmah po povratku Inja i Andrej bacaju se na odabir najboljih pristiglih filmova kraćih od 20 minuta, koji su premijeru imali nakon 1.1.2018. i nikada prije nisu prikazani u Hrvatskoj. Već na prvi pogled uočili smo ozbiljan skok u kvaliteti prijavljenih filmova, pa će odluka o najboljih 25, koju objavljujemo 1. srpnja, biti vrlo teška.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »