Zdenku Jelčiću uručili smo Nagradu 50 godina

NNF_2414

„Igore, mogao si to ranije“, kazao je glumac Zdenko Jelčić nakon što mu je direktor Cinehill Motovun Film Festivala Igor Mirković uz veliki pljesak publike uručio Nagradu 50 godina za polustoljetnu odanost glumi i filmu. Prije toga, Jelčić je u zabavnom razgovoru otkrio oduševljenoj publici razne anegdote iz filmskog svijeta te svoja sjećanja iz različitih etapa života.

„Ja sam, po svom mišljenju, sve napravio. Tu i tamo bih mogao upasti u neki film, ali ne treba mi velika uloga”, kazao je popularni komandant Ljubo iz Kapelskih kresova, mlađim generacijama poznat i kao Blago Antić iz serije Novine.

Među mnogobrojnim razlozima za uspješnost Novina, Jelčić je naveo i svoje poznavanje političkih sustava. „Ja sam dao svojih metar osamdeset sedam i svoju facu. Ništa ja nisam glumio. Vrhunac je kad to postigneš”, našalio se Jelčić.

Uspoređujući jugoslavensku kinematografiju s današnjom hrvatskom, Jelčić je rekao: „Ako je trebalo deset milijuna, bilo je uloženo 30 milijuna. Sada za film troše dva, tri milijuna, a s time se ne može snimati. Da Ministarstvo kulture hrvatskom filmu daje 300 milijuna godišnje umjesto 30 milijuna, vidjeli biste kakav bismo film imali“. Te njegove riječi uzrokovale su odobravanje među publikom.

Jelčić je završio razgovor divnim recitiranjem Balade ohridskim trubadurima Branka Miljkovića, a publika ga je nagradila dugim pljeskom i tako dala svoj pozdrav legendi hrvatske filmske scene.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »