Žene vladaju svijetom, a muškarci nose burke

cbd317bc52642021c1006b189c19550f
Film "Jacky u kraljevstvu žena" donosimo u suradnji s Queer Zagrebom.

Dvije komedije obilježit će prvu večerMotovun Film Festivala(subota, 25.srpanj) i osigurati da sa smiješkom na licu dočekate punoljetno izdanje festivala. Jedna od njih je„Jacky u kraljevstvu žena“, humoristični francuski film kojega donosimo u suradnji s portalomQueer Zagrebom. Riječ je o neobičnom društvu republike Babune koja je daleko od demokracije kakvom se predstavlja. Zemljom vladaju nemilosrdne, čvrste i odlučne žene, a na vlasti je Generale, koja sve protivnike režima osuđuje na vješanje. Muškarci su u ovom izokrenutom društvu, „nježniji spol“ koji obavezno mora nositi burku te brinuti o kućanstvu. U pripremi je Veliki bal, na kojem će Generaličina kći (Charlotte Gainsbourg) izabrati muža, a Jacky se potajno nada da će to biti on. Ovu modernu verziju Pepeljuge režirao je francuski scenarist i crtač stripovaRiad Sattouf, čija djela redovito izlaze u francuskom satiričkom časopisu Charlie Hebdo. „Jacky u kraljevstvu žena“ gledamo u subotuu21:15uKinu Billy.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »