“Zvizdan” pod zvjezdanim nebom Motovuna!

a042481963aa3a7c46bf3d8ee5bc186c
Ekipa canneskog pobjednika ima svoju motovunsku povijest.

Najuspješniji hrvatski film sezone koji je u pratećem programu Izvjestan pogled Filmskog Festivala u Cannesu osvojio nagradu žirija, biti će prikazan na Motovun Film Festivalu. Projekcija"Zvizdana"nas iznimno veseli, jer je to ujedno i proslava uspjeha starih prijatelja.Dalibor Matanićbio je član ekipe koja je 1999. pokrenula prvi festival, jedan je od autora festivalske špice. Uvjerljivo je najzastupljeniji autor u našim programima: u Motovunu su prikazani „Fine mrtve djevojke“, „100 minuta Slave“, „Volim te“, „Majka asfalta“, dokumentarci „Bag“ i „Sretno“ (redateljska suradnja s Stanislavom Tomićem i Tomislavom Rukavinom), a uz sve to, neumorni festivalski DJ kroz prvo desetljeće festivala. Osim Matanića, motovunsku povijest ima i glavna glumica "Zivizdana",Tihana Lazović. Ona je bila članica naše ekipe 2011. kada je kao savjesna volonterka radila na festivalskoj blagajni.

"Zvizdan" govorio zabranjenoj ljubavi, o njenoj fragilnosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča obuhvaća tri desetljeća, a smještena je u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »