Zviždanjem otvoren 19. Motovun Film Festival!

bc5da19ac8670305ad7528ffa7258973
Zviždali smo politici uz energično repanje Ede Maajke

"Raja, hajmo svi u štrajk glađu,ako ne bude glasačanećeznat da se snađu", odrepao jeEdo Maajka put do pozornice preko glavnog motovunskog trga, dupkom ispunjenog publikom 19. Motovun Film Festivala.

Otvorenje festivala počelo jeprigodnim pozdravima motovunskoggradonačelnika Tomislava Pahovića iistarskog župana Valtera Flege, da bi se potompretvorilo u zaglušujućijednoglasni zvižduk 700 posjetitelja u glavnom festivalskom kinu.

Pušući snažno u raznobojne zviždaljke, u katarzičnih nekoliko minuta ispustili su svu frustraciju nakupljenu u proteklih šest mjesecii oglasili seprotiv svih koji su nas u tom periodu izmučili političkim prepucavanjima.

Zviždalo se potom i u vedrom tonu: za festivalske laureate Nenada Puhovskog i Želimira Žilnika, za goste festivala i festivalske volontere kojiu narednih pet dana neće stati s poslom.

Promijenio se i beatEde Maajke, koji je nakon politički nabijenih segmenata pjesama "Sevdah o rodama" i "Draga moja vlado" prešao u opušteni"No sikiriki", te pozvao publiku da jednoglasno, nadopunjavajući njegovu rečenicu kao na koncertima,proglase festival otvorenim.

U glavnom motovunskom kinu prikazan je indie hit Seana Bakera Tangerine, u potpunosti snimljen mobitelom, dok je u također prepunom kinu Billy istovremeno zaigrao Zaljev luđakavelikog francuskog redatelja Brune Dumonta.

U pet festivalskih dana biti će prikazao stotinjak raznorodnih filmova, odsviratće se niz koncerata sastava kao što su Kawasaki 3P, Jonathan, Nipplepeople i talijanske psihodelične folk senzacije Kalascima, te održati niz govornih programa, promocija i uličnih intervencija u sklopu programa Gdje ste bili 2016. godine?

Zabava se nastavlja uz Edu Maajku i trajat će do zore.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »