Cinehill na hrvatskoj turneji!

Ljetno-kino-Jadran

Od 27. srpnja do 8. kolovoza na ljetnim pozornicama Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba čak 12 fantastičnih filmova

Za sve koji nam se ove godine nisu uspjeli pridružiti na jednom od dva filmska brda, ne brinite, Cinehill Motovun kreće na put po Hrvatskoj! A sa svojim pinklecom punim filmova već 27. srpnja u 21:00 sat stiže u Kino Zonu u Zadru, gdje će se prikazati film Escort pokojnog Lukasa Nole. Priča prati obiteljskog čovjeka Miru čiji se život pretvara u košmar ucjena kada u kupaonici hotelske sobe pronađe mrtvu prostitutku s kojom je proveo noć. 30. srpnja na istom mjestu u isto vrijeme gledamo eko-distopiju Suša poznatog talijanskog redatelja Paola Virzìja.

28. srpnja u 21:00 sat otvaramo program u dubrovačkom kinu Slavica filmom Mala banda, francuskom dramedijom o petero školaraca koji odlučuju radikalnim metodama sabotirati lokalnu tvornicu koja zagađuje njihovu okolinu. U sklopu programa u Dubrovniku prikazuje se niz filmova, uključujući Buntovnicu redateljice Charlotte Regan, koja je odnijela glavnu nagradu u međunarodnom programu igranog filma na Sundanceu. Tu je i kazahstanska komedija Gorski luk Eldara Shibanova koja prati 11-godišnjeg Jabaija i njegovu sestru Saniyu kako bi svom ocu, kojeg vara majka, nabavili čudesnu „zlatnu viagru“.

U dubrovačkom Ljetnom kinu Jadran 31. srpnja prikazujemo pak šarmantnu Kraljicu plesa u kojoj će 12-godišnja Mina kroz smijeh, suze i vesele ritmove srušiti vlastite barikade i oboriti vas s nogu. Program u Dubrovniku traje do 8. kolovoza, a zatvara ga projekcija Suše.

4. kolovoza Cinehill stiže i u Split. Na Ljetnom kinu Bačvice u 21:30 igra Buntovnica, dok ćete 6. kolovoza imati prilike vidjeti Blaginu pouku, najnoviji film Stephana Komandareva koji je pomeo Međunarodni festival u Karlovym Varyma te osvojio Kristalni globus za najbolji film, nagradu za najbolju glumicu i Veliku nagradu Ekumenskog žirija.

27. srpnja u ugodnom šumskom hladu Ljetne pozornice Tuškanac nasmijat će vas nastavak kultnih Munja iz 2002. – komedija Munje: Opet! Radivoja Andrića. Zagrebački se program nastavlja 28. srpnja emotivnom queer dramom Srebrna izmaglica Sache Polak, ovjenčanom nagradom Teddy na ovogodišnjem Berlinaleu. Ljubitelje coming-of-age filmova 29. srpnja čeka prava poslastica, Jezero Falcon poetičan je i melankoličan prikaz turbulentnog vremena između djetinjstva i adolescencije koji će vas ostaviti bez daha.

Dođite na projekcije i iskusite djelić planinsko-filmske atmosfere Cinehilla!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »