DRUGI DAN 22. MOTOVUN FILM FESTIVALA

Samir Ceric Kovacevic-4336
Nakon odličnog sinoćnjeg otvaranja čeka nas još više dobrih filmova i zabave!

Kao i jučer, dan započinjemo s kategorijom Motovunski kratki. Projekcije sedam kratkometražnih filmova iz serijala Stvorenja – izbliza i osobno počinju u 10 sati u Kinu Bauer.

U podne će se u Kinu Bauer prikazati film francuskog redatelja Quentina Dupieuxa („Mr. Oizo“) Jelenja koža iz Glavnog programa. Na terasi ispred hotela u 12:30 Jurica Pavičić će voditi razgovor Netočno u podne na temu Postoji li regija, a sugovornici će mu biti Danijel Hoćevar, Urša Menart, Labina Mitevska, Ulix Fehmiu, Snežana Boganović i Nataša Bučar. Motovun film festival je Festival partner Europske filmske akademije, a u sklopu tog programa u 13 sati u Kinu MAK prikazat će se pet kratkometražnih filmova iz serijala Od Nijmegena do Hamburga.

U kinu Bauer u 14 sati slijedi film Andrewa Bujalskog Smiješno HA HA. Program Populizam za početnike nastavljamo filmom Mađarska 2018. koji pokušava shvatiti što motivira glasače ekstremne desnice. Iako su temperature u Motovunu visoke i zasigurno nije božićno vrijeme, možemo uživati u božićnom filmu Tiha noć. Ovaj film iz programa Poljska u fokusu govori o emigraciji u Poljskoj, a može se pogledati u Kinu Bauer s početkom u 16 sati.

Posjetitelji festivala svoje će znanje moći pokazati u kvizu koji će voditi Morana Zibar s početkom u 17 sati u vrtu. Serijal kratkih filmova Pad sistema započinje u 17:30 u Kinu MAK, a gledatelji će moći uživati u pet filmova. U glavnom programu slijedi austrijski film Tlo pod nogama, priča o Loli, korporativnoj zvijezdi u usponu, čija će projekcija početi u 18 sati u Kinu Bauer. Ni kamperima neće biti dosadno jer je udruga Are You Syrious? za njih pripremila program koji počinje u 18:30.

Na Trgu u 21 sat moći će se pogledati kontroverzni poljski film Kler, a njegov redatelj Wojciech Smarzowski jedan je od gostiju festivala, kao i kolega mu Mehmet Akif Büyükatalay koji se predstavlja filmom Oray u Kinu Billy s početkom u 21:15. Prije zadnjih današnjih projekcija kultni slovenski glazbenik Vlado Kreslin svirat će u vrtu od 22:30. Glazbe neće nedostajati ni na Trgu gdje se u 23:45 počinje prikazivati film Beats o počecima britanske rave scene. Projekcija filma Pjevaj mi pjesmu o Vladi Kreslinu počet će u 23:30 u Kinu Billy. Nakon odličnih Brkova, publiku na Trgu će zabavljati bend Svemirko. Trg se pretvara u Checkpoint Karlovačko! Tulum do jutra!

Više o rasporedu možete pogledati na https://motovunfilmfestival.com/raspored-2019/

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »