I drugi dan festivala čeka vas mnogo raznovrsnih sadržaja!

Samir-Ceric-Kovacevic_20230722_IMG_4532

Za one koji se najbolje razbuđuju uz dobar film, dnevni filmski program započinje u 12 sati u Kinu Bauer projekcijom talijanskog filma Dogman redatelja Mattea Garronea. Priča prati vlasnika salona za pse Marcella, koji kreće u osvetnički pohod kako bi vratio dostojanstvo oduzeto vječitim teroriziranjem nasilnog boksača Simonea. Film se prikazuje u sklopu programa Izgubljeno/Nađeno, posvećenom svim borbama za „izgubljenim“ i neprežaljenim filmovima Motovun Film Festivala koje su selektori žarko željeli uvrstiti u program, ali okolnosti su htjele drukčije. Ovo je šansa da neki od izgubljenih filmova napokon pronađu svoj put do motovunske publike. Imat ćete priliku pogledati i kratki talijanski film S naše strane redatelja Simonea Massija u kojem vas kroz priču vodi glasom i bradom redatelj Wim Wenders.

U 14 sati u Kinu Bauer nastavljamo s prikazivanjem konkurencije kratkometražnih filmova Cinehill kratki. Našao se tu i hrvatski dokumentarac Espi redatelja Ivana Grgura, koji istražuje iskustva transrodnosti i svih promjena koje dolaze uz njih. Druga projekcija kratkometražnog natjecanja slijedi u 16 sati na istom mjestu.

Svi volimo citirati svoje najdraže filmove, no koliko uistinu doseže naše znanje o njima? Možete provjeriti svoje znanje u Vrtu u 15 sati, na kvizu filmskog znanja Are You Talking to Me? pod vodstvom slavne lovkinje na znalce Morane Zibar.

Svi koji su još pod dojmom nakon projekcije otvaranja Palo lišće finskog majstora apsurda Akija Kaurismäkija više o filmu i njegovom nastanku (i svemu ostalom što vas zanima) možete saznati na razgovoru sa glumcem Jussijem Vatanenom u Vrtu u 17 sati.

Puno se može ispričati u jednoj minuti. Kino Bauer će u 18 sati nuditi najbolje filmove Hrvatskog festivala jednominutnih filmova, a nakon toga slijedi Blanquita čileanskog redatelja Fernanda Guzzonija. Film je inspiriran stvarnim događajem, a prati Blancu, glavnu svjedokinju u skandalu dječje prostitucije među elitama. No što se više pitanja postavlja, njezina uloga u skandalu sve je manje jasna.

Na glavnom trgu u 21 sat možete uloviti glamuroznu krimi dramu Medusa Deluxe britanskog redatelja Thomasa Hardmana. Strasti, ambicije i zavisti isprepliću se na luksuznom frizerskom natjecanju, a iznenadna smrt frizera dovodi do podjela među konkurencijom. Film je premijerno prikazan u Locarnu, te se natjecao u Londonu, Rotterdamu i mnogim drugim festivalima.

Kino Billy u 21:15 nudi kratkometražnu poslasticu Tartufi Times, film Lutza Siegerta koji je snimljen u Motovunu. Nakon degustiranja tartufnog celuloida prikazujemo Hotel Pula, igrani prvijenac hrvatskog redatelja i bivšeg selektora Motovunskih kratkih Andreja Korovljeva. Hotel Pula prati bosanskog imigranta Mahira voditelja hotela u Puli, u kojem i živi. Susret s mladom puležankom Unom probudit će u njemu novu nadu.

U hotelu Roxanich u 21:30 čeka vas animirani teškaš Voleći Vincenta redateljskog dvojca Dorote Kobiele i Hugha Welchmana, još jedan dragulj iz programa Izgubljeno/Nađeno. U potpunosti naslikan van Goghovom tehnikom, film prati život i smrt slavnog slikara prikazane kroz čak 800 njegovih pisama. Nominiran je za Zlatni globus, Oscara i BAFTU.

Na Kinu Trg u 23:30 predstavljamo Munje: opet!, nastavak hita Munje, čija se radnja odvija 21 godinu nakon originala. Pop i Mare i dalje žive na isti način, dok svijet ide dalje bez njih. Gojko je s druge strane postao poznati glazbeni producent u Beču te ondje organizira godišnjicu mature. Trgnuti iz učmale svakodnevice, Pop i Mare kreću na odiseju prema Austriji kako bi pokušali ostvariti život koji su ostavili iza sebe.

Ako ste propustili program kratkih u 14 sati, dokumentarac Espi Ivana Grgura možete nadoknaditi u Kinu Billy u 23:30, nakon čega slijedi Bravo!, balkanski antivestern rumunjskog redatelja Rade Juda. Žandar Costandin i sin u potrazi su za robom koji je pobjegao od plemića, a sumnja se i da je imao aferu s njegovom suprugom. Putem susreću ljude različitih nacija i vjeroispovijesti. Film je nagrađen Srebrnim medvjedom na Berlinaleu.

Program završava u 1:00 pod glazbenim vodstvom DJ-a Dalibora Matanića i našeg najnagrađivanijeg montažera Tomislava Pavlica.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »