LAUBA JE I OVE GODINE ODREDIŠTE ZA NADOKNADU PROPUŠTENOG U MOTOVUNU

Motovun-u-Laubi_4

Deset atraktivnih naslova u programu je od 25. kolovoza do 4. rujna

Povratak s godišnjeg odmora krajem kolovoza za svakog je filmskog sladokusca u Zagrebu lakši uz niz atraktivnih naslova koje već uobičajeno Motovun Film Festival predstavlja u Laubi. I ove godine, točnije od 25. kolovoza do 4. rujna, u popularnu zagrebačku Kuću za ljude i umjetnost slijeće deset uspješnica s najpoznatijeg Brda filmova.

Publika u Laubi moći će vidjeti motovunskog pobjednika, film Ratni konj američkih redateljica Gine Gammel i Riley Keough, unuke Elvisa Presleya. Žiri se dojmila priča o teškom odrastanju mladih pripadnika plemena Lakota u rezervatu u Južnoj Dakoti te sjajne glumačke izvedbe naturščika iz tog plemena.

U programu je i dobitnik nagrade žirija kritičara FIPRESCI. Sveti duh španjolskog redatelja Cheme Garcíje Ibarre je tragikomični triler o sljedbi koja vjeruje u paranormalne pojave, snimljen dojmljivo na 16-milimetarskom filmu.

Reviju će, kao i u Motovunu, otvoriti Put pod noge, prvijenac Panaha Panahija, sina najpoznatijeg iranskog redatelja Jafara Panahija. Nagrađen na brojnim prestižnim festivalima, ovaj vedri uradak o putovanju kaotične obitelji mnoge će podsjetiti na omiljenu Little Miss Sunshine.

Motovunsku publiku zabavili su i Divlji momci, danska komedija o putu do samospoznaje dvojice slučajnih partnera u bijegu pred policijom po šumama i fjordovima. Na pitak, pomalo i zabavan način cijenjeni njemački redatelj Andreas Dresen ispričao je filmom Kurnaz protiv Busha, borbu njemačke Turkinje za izbavljenjem sina iz američkog logora Guantanamo.

Program u Laubi obogaćen je još jednom sjajnom pričom o sazrijevanju. Uznemirujuća islandska drama Prekrasni stvorovi, nagrađena u Cannesu, Veneciji i Berlinu, suptilno secira različite aspekte muškosti. S posebnom pohvalom na Berlinaleu dolazi i film Tri zime, prekrasno snimljena priča o ljubavi na kušnji u teškim uvjetima života u švicarskim Alpama.

Francuski film Arthur Rambo prati uspješnog pisca arapskog podrijetla kojem karijera dolazi u pitanje nakon što upada u lekciju otkazivanja kulture na internetu, dok dojmljivu priču o povratniku u Napulj koji se suočava s mračnim tajnama iz prošlosti, donosi Nostalgija redatelja Marija Martonea.

Šlag na torti bit će prikazivanje dokumentarca Abba: The Movie iz Švedske, ovogodišnje zemlje partnera festivala. Riječ je o karaoke projekciji filma o najslavnijoj švedskoj grupi na kojoj je publika pozvana i zapjevati.

U pretprodaji je već paket ulaznica za pet projekcija po izboru po cijeni od 120 kn, a dostupan je ovdje

Pojedinačne ulaznice po cijeni od 35 kuna mogu se kupiti ovdje.

Raspored projekcija potražite ovdje.

Ostavi komentar

Slične vijesti

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »