LAUBA JE I OVE GODINE ODREDIŠTE ZA NADOKNADU PROPUŠTENOG U MOTOVUNU

Motovun-u-Laubi_4

Deset atraktivnih naslova u programu je od 25. kolovoza do 4. rujna

Povratak s godišnjeg odmora krajem kolovoza za svakog je filmskog sladokusca u Zagrebu lakši uz niz atraktivnih naslova koje već uobičajeno Motovun Film Festival predstavlja u Laubi. I ove godine, točnije od 25. kolovoza do 4. rujna, u popularnu zagrebačku Kuću za ljude i umjetnost slijeće deset uspješnica s najpoznatijeg Brda filmova.

Publika u Laubi moći će vidjeti motovunskog pobjednika, film Ratni konj američkih redateljica Gine Gammel i Riley Keough, unuke Elvisa Presleya. Žiri se dojmila priča o teškom odrastanju mladih pripadnika plemena Lakota u rezervatu u Južnoj Dakoti te sjajne glumačke izvedbe naturščika iz tog plemena.

U programu je i dobitnik nagrade žirija kritičara FIPRESCI. Sveti duh španjolskog redatelja Cheme Garcíje Ibarre je tragikomični triler o sljedbi koja vjeruje u paranormalne pojave, snimljen dojmljivo na 16-milimetarskom filmu.

Reviju će, kao i u Motovunu, otvoriti Put pod noge, prvijenac Panaha Panahija, sina najpoznatijeg iranskog redatelja Jafara Panahija. Nagrađen na brojnim prestižnim festivalima, ovaj vedri uradak o putovanju kaotične obitelji mnoge će podsjetiti na omiljenu Little Miss Sunshine.

Motovunsku publiku zabavili su i Divlji momci, danska komedija o putu do samospoznaje dvojice slučajnih partnera u bijegu pred policijom po šumama i fjordovima. Na pitak, pomalo i zabavan način cijenjeni njemački redatelj Andreas Dresen ispričao je filmom Kurnaz protiv Busha, borbu njemačke Turkinje za izbavljenjem sina iz američkog logora Guantanamo.

Program u Laubi obogaćen je još jednom sjajnom pričom o sazrijevanju. Uznemirujuća islandska drama Prekrasni stvorovi, nagrađena u Cannesu, Veneciji i Berlinu, suptilno secira različite aspekte muškosti. S posebnom pohvalom na Berlinaleu dolazi i film Tri zime, prekrasno snimljena priča o ljubavi na kušnji u teškim uvjetima života u švicarskim Alpama.

Francuski film Arthur Rambo prati uspješnog pisca arapskog podrijetla kojem karijera dolazi u pitanje nakon što upada u lekciju otkazivanja kulture na internetu, dok dojmljivu priču o povratniku u Napulj koji se suočava s mračnim tajnama iz prošlosti, donosi Nostalgija redatelja Marija Martonea.

Šlag na torti bit će prikazivanje dokumentarca Abba: The Movie iz Švedske, ovogodišnje zemlje partnera festivala. Riječ je o karaoke projekciji filma o najslavnijoj švedskoj grupi na kojoj je publika pozvana i zapjevati.

U pretprodaji je već paket ulaznica za pet projekcija po izboru po cijeni od 120 kn, a dostupan je ovdje

Pojedinačne ulaznice po cijeni od 35 kuna mogu se kupiti ovdje.

Raspored projekcija potražite ovdje.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »