Bogat program Motovun Film Festivala u Dubrovniku u dva ljetna kina

MFF-Dubrovnik

15 najboljih filmova zaigrat će od 30. srpnja do 4. kolovoza na platnima najljepših ljetnih pozornica

Istaknute filmove iz ovogodišnjeg programa Motovun Film Festivala vidjet će i publika na najljepšim ljetnim pozornicima kina Jadran i Slavica u Dubrovniku. Riječ je o drugoj godini uspješne suradnje Motovun Film Festivala i Kinematografa Dubrovnik u sklopu koje će od 30. srpnja do 4. kolovoza biti prikazano čak 15 filmova, od toga devet dugometražnih i šest kratkih, među njima i tri filma namijenjena djeci i mladima.

„Dubrovački“ Motovun 30. srpnja u kinu Jadran otvara nagrađivani film Otac i daje nam odgovor na pitanje kako izgleda svijet dementnoj osobi, nestašnom, ciničnom i tvrdoglavom 80-godišnjaku u tijelu briljantnog Anthonyja Hopkinsa, koji je za ovu ulogu dobio Oscara. Impresivan dugometražni prvijenac francuskog romanopisca i dramatičara Floriana Zellera nagrađen je i Oscarom za najbolji adaptirani scenarij.

Dubrovačka publika imat će jedinstvenu priliku pogledati glazbeni, plesni i vizualni spektakl, rezultat kreativne suradnje kulturnih umjetnika Davida Byrnea i Spike Leeja. Film David Byrne’s American Utopia uz prepoznatljivu mješavinu glazbene inovativnosti i društvenog komentara plete uzbudljiv spektakl koji nas poziva na ustanak protiv nepravde i radosnu proslavu života, kojoj se jednoglasno, srdačno i plesno priključila publika na projekciji u Motovunu.

Projekcijama dugometražnih filmova prethodit će kratki filmovi iz motovunske glavne konkurencije, čiji pobjednik ide u konkurenciju za Europsku filmsku nagradu. Redateljica Ivana Škrabalo gostovat će na projekciji 4. kolovoza i predstaviti svoj film Mekana bića.

U dubrovačkom programu nalazi se i hvaljena komedija, Živ čovek o melankoličnom rokeru koji se s krizom srednjih godina nosi opijanjem i zavođenjem. Za ulogu rokera Nikola Đuričko je nagrađen na beogradskom FEST-u.

Nasmijat će vas, potresti, raznježiti i zabrinuti nagrađivana poljska komična drama Što dalje odavde, u kojoj prkosna tinejdžerica odlazi preuzeti tijelo preminulog oca u Irsku i tek tada dobiva priliku upoznati ga. Redatelj Piotr Domalewski poznat je i kao autor serije Sexify koja je u godini apsolutne dominacije digitalnih platformi osvojila titulu najgledanije Netflixove serije.

Emotivna priča filma Evo nas, tematski slična Kišnom čovjeku, ovjenčana je nagradom Izraelske filmske akademije za najbolju režiju. Je li sin s autizmom spreman otići iz mirne rutine zaštićene očevom pažnjom i je li ga otac spreman pustiti?

Klub ružne djece, film za djecu i mlade, koji je dječji žiri odabrao kao najbolji na ovogodišnjem Buzz@teenu, igra u kinu Slavica. U filmu novi predsjednik nastoji razdvojiti navodno ružnu od lijepe djece. Učenik Paul, koji ima klempave uši, shvaća da ih predsjednik želi sakriti od očiju javnosti te uz pomoć Sare, pripadnice „lijepe djece“, osniva pokret otpora i započinje revoluciju.

U kinu Slavica bit će prikazani i animirani film Majmunska ljubav te avanturistički obiteljski film SpaceBoy. a ostali filmovi igraju u kinu Jadran.


Sve pojedinosti o filmovima i rasporedu projekcija možete pronaći na www.kinematografi.org i na Facebook događaju Motovun u Dubrovniku.


Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »