Bilo jednom u studenom

Kad nezaposlenu učiteljicu deložiraju iz stana u kojem je živjela sa
sinom Mareczekom, studentom prava, njih će se dvoje otisnuti na
očajničko putovanje od jednog smještaja do drugog, od skloništa za beskućnike do raznih napuštenih prostora u cijeloj Varšavi. S vre-
menom će im se pridružiti pas lutalica kojeg će nazvati Koleś (kompić). U društvenom sustavu u kojem nikog nije briga za siromašne, a pravila su važnija od suosjećanja, dvoje obrazovanih ljudi svaki će se dan morati suočiti s novim poniženjima. Služeći se novinarskim pristupom, Jakimowski nam svraća pozornost na jednu vrlo neugodnu činjenicu: srednja klasa tek je par krivih koraka do beskućništva.


Andrzej Jakimowski (1963.) Studirao je filozofiju na Sveučilištu u Varšavi i režiju na Školi Krzysztofa Kieslowskog na Šleskom sveučilištu u Katowicama. Squint Your Eyes (2003.) njegov je prvi dugometražni film. Nakon njega uslijedio je Tricks (2007.), koji je osvojio više od trideset priznanja uključujući Nagradu Europa Cinemas Label za najbolji europski film i Lanternu Magicu na Venecijanskom filmskom festivalu 2007. godine. Njegov treći dugometražni film Imagine (2012.) premijerno je prikazan na festivalu u Torontu.

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

X