NA SVOJE DOLAZE I LJUBITELJI DETEKCIJE I POTRAGE

DSC_6237-1-2

Filmovi Mitra, Ljudski faktor i Što dalje odavde donose elemente napetosti i misterije

Motovun Film Festival voli unijeti dozu mističnosti i uzburkati gledatelje neočekivanim spletkama. U ovogodišnjem programu pronaći ćete politički triler s primamljivom prilikom za osvetu, probleme u obitelji koji se dodatno zakompliciraju nakon sumnjivih okolnosti provale u vikendicu i zapanjujuće tajne koje kćer otkriva nakon smrti oca.

Film Mitra posebno je zapanjujuć jer se temelji na stvarnim događajima iz života redatelja Kaweha Modirija, a naziv je dobio po imenu redateljeve polusestre koju nikada nije upoznao jer je bila pogubljena kada je on još bio u trbuhu. U filmu Haleh nakon 37 godina susreće ženu za koju vjeruje kako je odgovorna za smrt njezine kćeri i dolazi u iskušenje osvetiti se. Intrigantna priča ovog političkog trilera vraća nas iz Nizozemske, gdje dvije žene žive mirnim životima, u Iran i vrijeme Homeinijeve revolucije, prokazivanja i terora. Očekujte kontraste prošlosti i sadašnjosti, svjetla i tame, nevolje i iskušenja.

Mitra

U filmu Ljudski faktor redatelja Ronnyja Trockera imućni bračni par s djecom odlazi u obiteljsku vikendicu kako bi se riješili nakupljenih tenzija, no početna idila dobiva mračni zaokret kada im netko provali u kuću. Cijelu priču pokrije plašt mističnosti kada policijska istraga ukaže na nedosljednosti u pričama supružnika. Film donosi perspektivu svakog člana obitelji, a prikrivena zlostavljanja i zanemarivanja počinju se gledati pod novim svjetlom.

Ljudski faktor

Iznenađujuće zavrzlame donosi film Što dalje odavde poljskog redatelja Piotra Domalewskog. Sedamnaestogodišnja Ola glasna je i prkosna tinejdžerica, a zanima ju samo kako skupiti novac i nabaviti auto. Kada stigne vijest da je njezin otac preminuo na radu u Engleskoj, ona odlazi preuzeti tijelo. Iako ju najviše zanima očev novac, ona doznaje stvari o kojima nije imala pojma i dobiva priliku upoznati oca.

Što dalje odavde

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »