Švedska zemlja partner 2022.

Bibi Andersson, Liv Ullmann

Motovun Film Festival oduvijek je gorljivo pratio (i nagrađivao) filmove novih i starih skandinavskih majstora. Stoga nikoga nije iznenadilo kada su na ovogodišnjem Cannesu upravo švedski filmovi odnijeli Zlatnu palmu i nagradu za najbolji scenarij. Kao logični korak naprijed dugogodišnjeg prijateljstva, ove godine u suradnji s našim partnerima, Švedskom ambasadom i Švedskim filmskim institutom, s ponosom predstavljamo trenutno najuzbudljiviju europsku kinematografiju!

Bogat filmski program nudi vam priliku da utvrdite filmsko gradivo uz ostvarenja neizostavnih velikana poput Ingmara Bergmana, Lukasa Moodyssona i Roya Anderssona, ali i otkrijete manje poznate dragulje iz švedske filmske riznice.

Izuzetno auditivno i vizualno iskustvo pripremili smo vam uz čak tri glazbene projekcije, od kojih svaka koristi glazbu na svoj osebujan način kako bi vas uronila u fascinantno nadrealan filmski svijet. Više o tome pročitajte u rubrici U fokusu: Noć tek počinje. Poželite li pak saznati nešto više o švedskom filmu, pozivamo vas u petak na druženje uz kavu i razgovor Fika u podne: Swedish Film Mafia – Anatomija uspjeha.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »