Raznolik program filmske srijede

ARE_0382a

Nakon zagrijavanja i gotovo punih kina na večernjim projekcijama otvorenja, nastavljamo punom parom

Drugi dan Motovun Film Festivala započinje u 12 sati u kinu Bauer projekcijom jedne od nekoliko traženih komedija na ovom festivalu, Grabežljivcima, koji će nam pokazati da smo na kraju svi grabežljivi.

Projekcija kratkih filmova u kategoriji All inclusive počinje u 13 sati u kinu Mak, a gledamo filmove: Ultra, Mezostajun i Arka. Nakon toga u 14 sati u kinu Bauer slijedi hvaljeni film Mater, člana našeg žirija Jure Pavlovića.

Glavni program nastavljamo u 15 sati u kinu Mak s filmom Tereza37, u kojem Tereza nakon što joj ginekologinja u šali spomene da bi trebala pokušati s drugim partnerom, konačno odluči okrenuti novi list. U kinu Bauer u 16 sati na rasporedu je film Venecijanski sindrom, jedan o nizu filmova koji razotkrivaju promjene u gradovima zbog masovnog turizma.

Testirajte svoje filmsko znanje na kvizu s Moranom Zibar! Ako se ne bojite prekaljene lovkinje, dobro došli ste u ekipama od 3 do 5 članova u vrtu u 16:30 sati.

Prva u nizu projekcija kratkih filmova, Motovunski kratki 1, počinje u 17 sati u kinu Mak. U 18 sati u kinu Bauer gledat će se film Ljudski faktor, jedan od filmova za ljubitelje potrage i detekcije.

Program se nastavlja 21 sat u kinu Trg s japanskim omnibusom Kolo sreće i fantazije, ovjenčanim Srebrnim medvjedom u Berlinu. U 21:15 sati u kinu Billy slijedi poljski film Što dalje odavde, koji će vas uvesti u iznenađujuće neobične zavrzlame, a pridružit će nam se i redatelj Piotr Domalewski.

U 23:45 u kinu Trg slijedi Evo nas, emotivan film tematski sličan Kišnom čovjeku, fascinantnih glumačkih ostvarenja, ovjenčan nagradom Izraelske filmske akademije za najbolju režiju. U isto vrijeme u kinu Billy na rasporedu je David Byrne’s American Utopia, uzbudljiv spektakl nastao suradnjom dvojice legendarnih umjetnika, Spike Leea i Davida Byrnea.

Toplim soul glasom Je Veux će u kinu Billy u 1:15 sati dodatno zagrijati ljetnu motovunsku večer. Pjevačica koja je sjajno otpjevanim i produciranim debitantskim albumom obilježila godinu, donosi na brdo dašak soula u kombinaciji s elektronikom, jazzom, diskom i funkom uz mnogo neodoljivo plesnih momenata.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »